Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ανανδρία; Φασισμός; Εγκληματική η πολιτική των Ισραηλινών

Τώρα παρακολουθώ τα νέα για την άνανδρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατά του πολυεθνικού "Στόλου Ελευθερίας" που κατευθύνονταν με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα της Παλαιστίνης.

Παράνομη η επίθεση
Η επίθεση σύμφωνα με το BBC έγινε 64 ναυτικά μίλια από τις ακτές, δηλαδή στα διεθνή ύδατα! Σαν ενέργεια παραβιάζει τη Διεθνή Νομιμότητα στην περιοχή και δεν νοείται να μην καταδικαστεί σαν πειρατεία.

Εγκληματική επίθεση
19 νεκροί, μέχρι στιγμής, ίσως να αποτελούν ρουτίνα για τις ισραηλινές δυνάμεις καταστολής, αλλά σε χώρο που δεν έχουν δικαιοδοσία και χωρίς κανέναν λόγο, εναντίον αόπλων, η πράξη τους είναι αδικαιολόγητο και απάνθρωπο έγκλημα.

Άνανδρη επίθεση
Τίποτα πιο ατιμωτικό για στρατιωτικές και πάνοπλες δυνάμεις από το να επιτίθενται εναντίον αόπλων, που προσέρχονται ειρηνικά για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Ό,τι και να υπερασπίζονται με αυτά τα μέσα οι ισραηλινοί ιθύνοντες που διέταξαν αυτήν την επίθεση αλλά και αυτοί που την εκτέλεσαν χωρίς ενδοιασμούς, δεν αναιρεί την ανανδρία της πράξης τους. Αίσχος!

Φασιστική επίθεση
Οι Ισραηλινοί ιθύνοντες αρέσκονται στην κατηγορία του "αντισημιτισμού" όταν κάποιος καταδικάζει την πολιτική τους στην Παλαιστίνη. Αναρωτιέμαι, όμως, πως μπορούν και κοιμούνται με την ρετσινιά του εγκληματία κατά της ανθρωπότητας; Στη συγκεκριμένη πράξη δεν υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ούτε καν το δικαίωμα να έχουν μια πατρίδα. Επέδειξαν "προληπτικό τσαμπουκά" απέναντι σε ανθρώπους που, ναι, δεν συμφωνούν με την πολιτική τους, αλλά δεν απειλούν την υπόσταση τους. Οι Ισραηλινοί ιθύνοντες εμφανίζονται για άλλη μια φορά αμετακίνητοι στην εφαρμογή μιας πολιτικής που στοχεύει στην εθνική εξόντωση των παλαιστινίων, έχοντας από καιρό εξαπολύσει μια εκστρατεία μίσους, υποτίμησης και εξευτελισμού τους, που πια αποκαλύπτεται ακριβώς παρόμοια με την πολιτική με την οποία καταδίωξαν τους Εβραίους οι Ναζί.

Δυστυχώς για το εβραϊκό έθνος, οι ηγέτες του το οδηγούν στη βαρβαρότητα και το εκπαιδεύουν στον φασισμό. Οι Ισραηλίτες κάτι πρέπει να κάνουν γι' αυτό, νομίζω, και μάλιστα πειστικό και σύντομα. Αλλιώτικα οδηγούνται στη διεθνή καταδίκη και στην παγκόσμια ντροπή.

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

6 σχόλια:

ELvA είπε...

Φιλε ΑΕΡΙΚΟ

Aυτοι δε καταλαβαινουν τιποτε επειδη εχουν 'πλατες' απο πισω και τους στηριζουν. θα τολμουσε κανεις αλλος να κανει τετοιες επιθεσεις και να μην τους ενδιαφερει οτι ολος ο κοσμος καταδικαζει τις ανανδρες κατα καιρους επιθεσεις εναντια σε αμαχους και παιδια και τον αποκλεισμο τους στη λωριδα της Γαζας; Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις που βλεπoυμε τετοιες πολιτικες και δεν αντιδρουμε και τα δεχομαστε ολα μα ολα; Αν ηταν ομως ηταν τα δικα μας παιδια εκει,
δε θα μας ενοιαζε η ..μιση ζωη που περνανε και κυριως τι να ελπισουν για το μελλον που ενω για καποιους ειναι ελπιδοφορο, για τα παιδια απο Παλαιστινη απλα δεν υπαρχει......

Unknown είπε...

@ Elva

Καταλαβαίνουν δεν καταλαβαίνουν αυτοί, σημασία έχει τι καταλαβαίνουμε εμείς. Και είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι όσοι παραβιάζουν το "κοινό περί δικαίου αίσθημα" αργά ή γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες.

Γι' αυτό, όπως σημείωσα και στη δική σου ανάρτηση, χρειάζεται να καταδικάζουμε ρητά αυτά τα εγκλήματα, χωρίς να υπολογίζουμε αν θα έχουμε άμεσο αποτέλεσμα ή αν η πρακτική των κυβερνήσεων υπαγορεύεται από άλλες σκοπιμότητες.

Μου είναι απόλυτα σαφές ότι η πράξη "πειρατίας" του Ισραήλ για την οποία μιλάμε τώρα δεν θα αναγνωριστεί σαν τέτοια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο θα περιοριστεί σε συστάσεις αυτοσυγκράτησης και νηφαλιότητας προς το συμφέρον της "ηρεμίας" στην περιοχή. Δεν με ενδιαφέρει. Έγινε έγκλημα. Καταγγέλλουμε έγκλημα. Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη...

CsLaKoNaS είπε...

Είναι απίστευτο αυτό που έγινε.

Που είναι τώρα κάτι τύποι σαν τον Ανδριανόπουλο να μιλήσουν για την τρομοκρατία της ΧΑΜΑΣ και άλλες συμμαχικές σαχλαμάρες;;;

Είναι συγκλονιστικό ένας λαός σαν τους Ισραηλινούς που έχουν τραβήξει τόσα από το ναζισμό να φέρονται με αυτόν τον τρόπο επί τόσες δεκαετίες σε άμαχους (βλ. μεταξύ άλλων τον βομβαρδισμό της Βυρητού).

Μεγάλη απογοήτευση και από την αντίδραση της Ελληνικής πολιτείας. Να αποσύρουμε τώρα τον πρέσβη μας από το Ισραήλ!

Ephemeron είπε...

Κακο;
Ναι, πολυ μεγαλο κακο.
Απιστευτο;
Οχι.
Γιατι οταν ενας λαος εχει μεγαλωσει ακουγοντας καθε μερα μεσω της θρησκειας του οτι, αυτος και μονο αυτος, ειναι ο αγαπημενος λαος του Θεου, να περιμενουμε τιποτα καλυτερο;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Από τα πιο ανόητα και ντροπιαστικά εγκλήματα, που έχουν γίνει ποτέ!..

OOO είπε...

Να βρεθουν σε κλοιο,περικυκλωμενοι,απομονωμενοι,
αποκομμενοι,24 ωρες το εικοσιτετραωρο,συνεχως,
καθε Ισραηλινη πρεσβεια,προξενειο,οργανισμος,
αντιπροσωπεια,γραφειο τυπου,εταιρειες κλπ.
Να καταλαβουν τι σημαινει αποκλεισμος.
Τι σημαινει απομονωση.
Στην Ελλαδα και σε καθε χωρα της Ευρωπης.

Asteroid
ποιο ειναι το αντιθετο του ανοητου και ντροπιαστικου εγκληματος?