Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Ανανδρία; Φασισμός; Εγκληματική η πολιτική των Ισραηλινών

Τώρα παρακολουθώ τα νέα για την άνανδρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατά του πολυεθνικού "Στόλου Ελευθερίας" που κατευθύνονταν με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα της Παλαιστίνης.

Παράνομη η επίθεση
Η επίθεση σύμφωνα με το BBC έγινε 64 ναυτικά μίλια από τις ακτές, δηλαδή στα διεθνή ύδατα! Σαν ενέργεια παραβιάζει τη Διεθνή Νομιμότητα στην περιοχή και δεν νοείται να μην καταδικαστεί σαν πειρατεία.

Εγκληματική επίθεση
19 νεκροί, μέχρι στιγμής, ίσως να αποτελούν ρουτίνα για τις ισραηλινές δυνάμεις καταστολής, αλλά σε χώρο που δεν έχουν δικαιοδοσία και χωρίς κανέναν λόγο, εναντίον αόπλων, η πράξη τους είναι αδικαιολόγητο και απάνθρωπο έγκλημα.

Άνανδρη επίθεση
Τίποτα πιο ατιμωτικό για στρατιωτικές και πάνοπλες δυνάμεις από το να επιτίθενται εναντίον αόπλων, που προσέρχονται ειρηνικά για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Ό,τι και να υπερασπίζονται με αυτά τα μέσα οι ισραηλινοί ιθύνοντες που διέταξαν αυτήν την επίθεση αλλά και αυτοί που την εκτέλεσαν χωρίς ενδοιασμούς, δεν αναιρεί την ανανδρία της πράξης τους. Αίσχος!

Φασιστική επίθεση
Οι Ισραηλινοί ιθύνοντες αρέσκονται στην κατηγορία του "αντισημιτισμού" όταν κάποιος καταδικάζει την πολιτική τους στην Παλαιστίνη. Αναρωτιέμαι, όμως, πως μπορούν και κοιμούνται με την ρετσινιά του εγκληματία κατά της ανθρωπότητας; Στη συγκεκριμένη πράξη δεν υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ούτε καν το δικαίωμα να έχουν μια πατρίδα. Επέδειξαν "προληπτικό τσαμπουκά" απέναντι σε ανθρώπους που, ναι, δεν συμφωνούν με την πολιτική τους, αλλά δεν απειλούν την υπόσταση τους. Οι Ισραηλινοί ιθύνοντες εμφανίζονται για άλλη μια φορά αμετακίνητοι στην εφαρμογή μιας πολιτικής που στοχεύει στην εθνική εξόντωση των παλαιστινίων, έχοντας από καιρό εξαπολύσει μια εκστρατεία μίσους, υποτίμησης και εξευτελισμού τους, που πια αποκαλύπτεται ακριβώς παρόμοια με την πολιτική με την οποία καταδίωξαν τους Εβραίους οι Ναζί.

Δυστυχώς για το εβραϊκό έθνος, οι ηγέτες του το οδηγούν στη βαρβαρότητα και το εκπαιδεύουν στον φασισμό. Οι Ισραηλίτες κάτι πρέπει να κάνουν γι' αυτό, νομίζω, και μάλιστα πειστικό και σύντομα. Αλλιώτικα οδηγούνται στη διεθνή καταδίκη και στην παγκόσμια ντροπή.

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου