Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Εμ άει στο διάολο πια!..

Οι βενζινοπώλες και οι ταξιτζήδες ετοιμάζονται, λέει, να κατέβουν σε "αγωνιστικές κινητοποιήσεις" προκειμένου να αποφύγουν την τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στα πρατήρια και τα ταξί. Δεν κατάλαβα. Από που και ως πού θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να μην ελέγχονται για τα εισοδήματά τους με τον μόνο δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει. Εν πάση περιπτώσει κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και θέλω να πω ότι τα λογής λογής τεχνικά τερτίπια που επικαλούνται αφενός και τους πολιτικούς εκβιασμούς που υπονοούν αφετέρου, εμένα προσωπικά με θυμώνουν πολύ όπως, επίσης, υποθέτω και μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό απαιτώ, από την πολιτεία, ισονομία στην πράξη.

Σαν πολίτης που φορολογούμαι μέχρι και την τελευταία δεκάρα των εισοδημάτων μου, που πληρώνω τις διαρκώς αυξανόμενες ασφαλιστικές μου συνδρομές και που στο τέλος του μήνα δεν μου μένει φράγκο, απαιτώ από τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην εφαρμογή αμέσως του μέτρου εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα βενζινάδικα και στα ταξί αλλά και στις λαϊκές αγορές και στα περίπτερα. Εμ άει στο διάολο πια... Να σταματήσει κάποτε αυτή η αλητεία!



4 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Προσυπογράφω... Ακόμα και για τον τίτλο, που απάδει προς τον πράο χαρακτήρα μου!!!

Λοιπόν, καθαρές κουβέντες: Θυμώσαμε όσοι θυμώσαμε με την Κυβέρνηση, που τάριξε όλα πάνω μας, στους μισθωτούς και στους μικρομεσαίους.
Καιρός τώρα να θυμώσουμε και με εκείνους, που επιμένουν σε ασύδοτα επιχειρήματα και πρακτικές διαφανώς προκλητικού σκοπού - γιατί, ειλικρινά, αν δεν έκρυβα εισόδημα, για ποιόν άλλο λόγο θα είχα αντίρρηση ως προς τις Ταμειακές μηχανές;

Αν υπάρχει μία πιθανότητα να νομιμοποιηθούν στην συνείδησή μας και να αποδώσουν τα μέτρα, τούτο θα γίνει μόνον αν υπάρξει καθολική συμμετοχή στην συλλογική προσπάθεια, απόλυτη ισονομία και άμεσο κλείσιμο κάθε στρόφιγγας παράνομου πλουτισμού εις βάρος του Δημοσίου Ταμείου και ημών των υπολοίπων!

ELvA είπε...

Προσυπογραφω και εγω (και για τον τιτλο και για ολα!) ;) Kαλα, παλι στη σειρα με τον κυριο..Αστεροειδη ειμαι; ;))

Να πουμε επισης οτι τα τερτιπια των βενζινοπωλων και των ταξιτζήδων
της Ελλαδας δεν ισχυουν σε καμμια αλλη χωρα! Πως γινεται και σε ολες τις αλλες χωρες οι ταξιτζηδες να κοβουν αποδειξη, αλλα στην Ελλαδα κανουν το κοροιδο και κοιτανε να τη γλυτωσουν; Φυσικα αν παμε πισω θα δουμε οτι και σ αυτη τη περιπτωση εφταιγε και φταιει το κρατος που ορισμενες κατηγοριες επαγγελματιων ''χαïδευει'' ενω αλλους χτυπαει αμιληκτα! Διαιρει και βασιλευε, αλλα, μεχρι εδω!
Ν αγιασει το στομα του ΑΕΡΙΚΟΥ! ;)

Φφφ τα ειπα και ησυχασα! ;))

Unknown είπε...

Καλή μου Έλβα, συμβαίνει να είμαι καινούργιος στο χώρο και άγνωστος τελείως. Εσύ και ο Αστεροειδής με κάνετε να θέλω να συνεχίζω πιστεύοντας ότι σιγά σιγά και άλλοι εκλεκτοί φίλοι θα βρουν τρόπο να συνομιλήσουν μαζί μου και να μοιραστούν τις γνώμες και τις απόψεις τους.
Σήμερα, πάντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο λόγος είναι που ανακάλυψα μια εξαιρετική πρωτοβουλία στο site "Ιδέες για την ανάπτυξη" http://anaptyxi.wordpress.com/ όπου αντί να γκρινιάζουμε και να βράζουμε στο ζουμί μας, όποιος έχει κάποια ιδέα χρήσιμη για την οικονομία και την ανάπτυξη, την καταθέτει. Κάποιες από αυτές θα λάμψουν ενώ άλλες θα μας κάνουν να γελάσουμε. Είναι μια διαφορετική αντιμετώπιση και σίγουρα πιο πρακτικά δημιουργική από τις συνηθισμένες σελίδες προβληματισμού και καταγγελίας. Φτιάχνει ένα καλύτερο κλίμα και χωρίς να τρέφει κανείς αυταπάτες, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως μια δεξαμενή ιδεών είναι πολύ προτιμότερη από ένα κουτί παραπόνων.

http://www.flickr.com/photos/vag_elis/ είπε...

και δεν είναι μόνο αυτοί ... Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, πολιτικοί με οφσόρ,κάποιοι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες .. Οι μόνοι που φορολογούνται είναι οι μισθωτοί-συνταξιούχοι. Όλοι οι υπόλοιποι "εφαρμόζουν το Σύνταγμα", είναι στο πατριωτισμό τους δηλαδή τι δηλώνουν... Αυτό το κράτος έχουμε ...