Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σπείρ' ένα σπόρο ανάπτυξης...

Όταν εμφανίζονται οι ανεμώνες είναι ακόμα χειμώνας. Και λοιπόν;


http://anaptyxi.wordpress.com

Σημειώνω την παραπάνω διεύθυνση για όσους περάσουν από εδώ. Για μένα, πρόκειται ίσως για το πιο ευχάριστο συναπάντημα που μου έτυχε στη... μπλογκόσφαιρα, στον λίγο χρόνο που ασχολούμαι. Θετικό πνεύμα. Εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και αισιοδοξία που πατάει στο έδαφος των δυνατοτήτων μας και του, όποιου, πρακτικού πνεύματος διαθέτουμε.

Ξέρετε, πιστεύω ότι, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όχι όταν όλοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, αλλά όταν μπορεί να συσπειρωθεί μια "κρίσιμη μάζα" ανθρώπων αποφασισμένων να τα αλλάξουν. Άνθρωποι που δεν αρκούνται να διαμαρτυρηθούν για τη μιζέρια που μας κυκλώνει, αλλά μετατρέπουν τη διαμαρτυρία τους σε δεξαμενή ιδεών για την αλλαγή που οραματίζονται και επιθυμούν διακαώς. Η αλλαγή, με τον τρόπο αυτό, αποκτάει πρόσωπο, γίνεται συγκεκριμένη και απτή και, το πιο σημαντικό, ξεπηδάει από εμάς.

Προς θεού, δεν ισχυρίζομαι ότι βρέθηκε το μαγικό μονοπάτι για να βγούμε από το πηγάδι. Το μόνο που λέω είναι ότι στο "Σπείρ' ένα σπόρο ανάπτυξης" είδα, και έτσι το συστήνω, ένα λαμπρό παράδειγμα για το τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε μπροστά μας, πέρα και ανεξάρτητα από τα δάκρυα,  τον πόνο και τα αίματα... :-])

2 σχόλια:

ELvA είπε...

''Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όταν μπορεί να συσπειρωθεί μια "κρίσιμη μάζα" ανθρώπων αποφασισμένων να τα αλλάξουν. Άνθρωποι που δεν αρκούνται να διαμαρτυρηθούν για τη μιζέρια που μας κυκλώνει, αλλά μετατρέπουν τη διαμαρτυρία τους σε δεξαμενή ιδεών για την αλλαγή που οραματίζονται και επιθυμούν διακαώς''

Προσυπογραφω φυσικα, φιλε AEΡIKO!
Boρειες καλημερες! :)

Unknown είπε...

Βορεινή δροσιά οι καλημέρες σου Elva. Να είσαι καλά.